آشنایی با لوله غیر آهنی

آشنایی با لوله غیر آهنی


لوله غیر آهنی از فلزات غیر آهن  و آلیاژ های غیر آهنی تولید می شود. به طور کلی به همه ی فلزاتی که در ترکیبات خود عنصر آهن را ندارند، فلز غیرآهنی می گویند. در عصر امروز معمولا اغلب فلزاتی که مورد استفاده ی ما قرار دارند، به شکل آلیاژ می باشند و خیلی کم اتفاق می افتد که از فلزات به شکل خالص در مواد مصرفی استفاده کنند. حتی فلزات گرانبهایی مثل نقره و طلا را نیز به شکل آلیاژ درمی آورند و مورد مصرف قرار می دهند. 

مزایای لوله غیر آهنی

 


مقاومت زیاد: این لوله ها مقاومت زیادی در مقابل زنگ زدگی و خوردگی دارند.
تنوع در رنگ: یکی از ویژگی های این محصول این است که دارای رنگ های گوناگون می باشد، به همین دلیل می توان از آنها برای تولید لوازم تزیینی استفاده کرد.
رسانایی بالا: لوله غیر آهنی نسبت به لوله های آهنی رسنایایی بسیار بیشتری دارند، به همین خاطر گرما و الکتریسیته را به خوبی از خود عبور می دهند.
انعطاف پذیری: این لوله ها دارای انعطاف پذیری بسیار زیادی هستند به شکلی که به وسیله ی کوچکترین ضربه ها فرم می گیرند. 
خاصیت آهنربایی ندارد: فلزاتی که جنس غیر آهنی دارند برعکس فلزات آهنی، اصلا خاصیت آهنربایی ندارند. این مورد در این لوله ها از اهمیت زیادی برخوردار است.
وزنی سبک: این لوله ها نسبت به لوله های آهنی وزن بسیار سبک تری دارند و در صنعت هایی که وزن محصول نهایی اهمیت زیادی دارد، این لوله ها بسیار قابل توجه است.



انواع لوله های غیر آهنی

فلزات غیر آهنی دارای ویژگی های بسیار خوبی مثل مقاومت در مقابل خوردگی، قابلیت شکل پذیری و ... می باشند. به دلیل وجود همین ویژگی ها، آنها را برای ساخت لوله های غیر آهنی به کار میگیرند. معروف ترین فلزات غیر آهنی که در تولید لوله ها مورد استفاده قرار میگرند، لوله ها مسی و لوله های آلومینومی می باشد. برای اطلاع از قیمت لوله ها می توانید با ما تماس بگیرید.

انواع لوله غیر آهنی چشم انداز صنعت

لوله آلومینیوم
 



لوله آلومینیومی دارای رنگ نقره ای می باشد. ویژگی های لوله های آلومینیومی عبارتند از:
•مقاومت بالا در مقابل زنگ زدگی و خوردگی
•وزن سبک
•عبور جریان الکتریسیته
•هدایت خوب گرما
این نوع لوله ها بخاطر داشتن این ویژگی هایی که ذکر شد، کاربرد های بسیار زیادی دارندو قیمت لوله ی آلومنیوم مناسب می باشد.

لوله مس

لوله های مسی دارای رنگ قرمز می باشند. ویژگی های لوله های مسی عبارتند از:
•مقاومت حرارتی بسیار زیاد
•مقاومت بالا در مقابل زنگ زدگی و پوسیدگی
•قابلیت چکش خواری
•دارای خاصیت انعطاف پذیری بالا
•عبوردهنده جریان برق
از مهمترین ویژگی این نوع از لوله های غیر آهنی، همین قابلیت انعطاف پذیری است که آن ها را منحصر به فرد کرده است. برای اطلاع از قیمت لوله مس تماس بگیرید.

 

لوله مسی چشم انداز صنعت

لوله روی

لوله های روی دارای رنگ براق و متمایل به آبی می باشند. ویژگی های لوله های روی عبارتند از:
•مقاومت بسیار زیاد آنها در مقابل زنگ زدگی
•عملکردی خوب برای پوشش دهی
از این نوع لوله ها بیشتر برای پوشش استفاده می شود.

لوله برنز


رنگ آلیاژ مس، مایل به قرمز می باشد. برنز از ترکیبات قلع و مس تشکیل شده است و می تواند تا دمای 930 درجه ی سانتی گراد را نیز تحمل کند. علاوه بر لوله ها تیوب نیز در برخی از موارد کاربرد دارد. لوله و تیوب می توانند در برخی از موارد جایگزین هم باشند. 



لوله قلع


رنگ لوله های قلع تیره می باشد. ویژگی های این لوله ها عبارتند از:
•واکنش بسیار سریع این فلز با اکسیژن هوا
•مقاوم در برابر پوسیدگی
•انعطاف پذیری بسیار بالا
•دارای خاصیت نرم بودن



لوله سرب


لوله های سرب دارای رنگ طوسی می باشند. این نوع فلز بر اثر تماس با اکسیژن هوا به سرعت زنگ می زند. این فلز بسیار نرم می باشد و به وسیله حرارت دچار تغییر در طول می شود.

لوله برنج


یکی از مهمترین ویژگی هایی که فلزات برنج برخوردار هستند، ویژگی چکش خواری بسیار زیاد آنها می باشد و به همین خاطر از آنها برای ساخت زیورآلات و لوازم تزیینی پر مصرف استفاده می کنند. همچنین دیگر ویژگی این لوله ها این است که رسانایی خوبی دارد. قیمت لوله برنج نسبت به کیفیت مناسب می باشد.

لوله نیکل


ترکیبات نیکل، سیلیکات منیزیم و آهن می باشد. ویژگی های لوله نیکل عبارتند از:
•فلز نیکل دارای سطحی صاف و صیقلی و براق می باشد.
•رسانای قوی جریان الکتریسیته می باشد.
•مقاومت بالای حرارتی دارد.
•در مقابل خوردگی مقاوم است.
•توانایی چکش خواری دارد. 



لوله طلا


همان طور که از نامش مشخص است، رنگ لوله های طلا زرد می باشد. مهمترین ویژگی ای که این نوع لوله ها داررند، انعطاف پذیری بالای آنها می باشد.


لوله نقره


یکی از مهمترین ویژگی های نفره این است که رسانایی گرمایی و الکتریکی زیادی دارد. این فلز نرم و براق می باشد. این فلز برای ساخت لوازم تزیینی و ساخت زیورآلات مورد استفاده قرار می گیرد. همچنین در صنعت برق نیز کاربرد دارد.

لوله غیر آهنی نقره ای چشم انداز صنعت

لوله غیر آهنی در چه جاهایی بیشتر کاربرد دارند؟



ممکن است برای شما این سوال پیش بیاید که کاربرد قیمت لوله های غیر آهنی در کجا هاست. در پاسخ به این سوال باید بگویم این لوله ها کاربرد های زیادی در صنایعی مثل صنعت الکترونیک و برق، صنایع شیمیایی، صنعت پزشکی، صنعت خودروسازی، صنعت هوایی و هواپیماها، در ساخت لوازم منزل و آشپزخانه، در ساخت لوازم سرمایشی، در تولیدات لوازم خانگی، در دیگ های بخار و مبدل های حرارتی و به عنوان کاور و پوشش فلزات دارند.

در رابطه با تیوب لوله نیز بخوانید.
 

سرب (Lead)

روی (Zinc)
نیکل
زیرکونیوم
تیتانیوم


آلیاژهای پایه آلومینیوم (aluminium): برای سوخت‌‏رسانی و انتقال روغن در موتور هواپیما، در کارخانه‌‏هایی حاوی گازهایی مثل کلرو آمونیاک یا انیدرید سولفورو و انتقال هوای خشک به دستگاه‏‌های ابزار دقیق کاربرد دارد.

مس و آلیاژهای آن (copper & copper alloy): مثل برنج (Brass)، برنز (Bronze) و آدمیرال. لوله‏‌های مسی از قدیمی‌‏ترین انواع لوله‏‌ها بوده که دوام زیادی دارد و در برابر فرسایش مقاوم است، به همین دلیل برای انتقال آب سرد و گرم استفاه می‌‏شود. این لوله‏‌ها به علت قابلیت خوب انتقال حرارت، درمبدل‏‌های حرارتی کاربرد فراوانی دارند. نکته‌‏ی بسیار مهم در رابطه با لوله‏‌های مسی این است که این لوله‏‌ها بایستی به گونه‌‏ای خاص به یکدیگر متصل گردند و از این رو نیاز به اتصالات اضافی می‌‏باشد. از این لوله‌‏ها درسیستم‌‏های آب و فاضلاب، سوخت رسانی، روغن موتور و دستگاه‌‏های تهویه استفاده می‌‏شود.