آشنایی با کنترل و بخار
ابزاری برای اندازهگیری ارتفاع و سطح مایعات و سیالات مختلف در یک مخزن است که امکان دسترسی و اندازهگیری آن برای ما وجود ندارد و یا اندازهگیری آن سخت است. فشار و دمای سیال دو پارامتر مهم در انتخاب لول سوئیچ است. به طور کلی انتظار ما از یک ابزار سوئیچ سطح این است که سطح سیالات را اندازهگیری کند و به شکلهای مختلفی ما را از آن مطلع کند. این ابزارها از دو قسمت تشکیل شدهاند که یک قسمت آن به طور مستقیم با سطح بالایی سیال و یک قسمت آن به عنوان سطح استاندارد در نظر گرفته میشود. این دو قسمت با یکدیگر در ارتباط هستند و اگر شرایطی پیش بیاید که فاصلهی بین آنها از حالت استاندارد خارج شود، دستگاه با یک هشدار به ما اطلاع رسانی میکند. به عنوان مثال، شناور کولر از یک حد مشخصی مانع از ورود آب به داخل کولر میشود و در صورت پایین آمدن آن هم به ما اطلاع رسانی میکند. لول ترانسمیتر ابزار دیگری برای سنجش سطح است.
توزیع بخار :
قطر لوله های تغذیه و انتقال بخار بایستی به صورتی باشد که میزان افت فشار برای همه ی انشعابات از یک خط اصلی گرفته شود تا مساوی شود. به منظور توزیع سریع و یکنواخت بخار بایستی قطر لوله ی برگشت نیز بر اساس همان افت فشار لوله ی تغذیه ی بخار مشخص شود. زیرا این امکان وجود ندارد که قطر لوله ها را به گونه ای انتخاب کرد که افت فشار در همه ی مسیر ها یکسان باشد؛ به همین خاطر ابتدا جریان به واحد هایی می رود که افت فشار در آنها بسیار کمتر است.
واحد هایی که از منبع تامین کننده بخار دور تر هستند، در زمان طولانی تری گرم می شوند؛ در صورتی که دیگر فضاها احتمال دارد بیش از اندازه گرم شده باشند. در سیستم هایی که درجه حرارت را به وسیله ی قطع و وصل کردن جریان بخار ها کنترل می کنند، این مورد جدی تر خواهد بود. به وسیله ی نصب شیر تنطیم جریان می توان این مورد را کمتر و یا حذف کرد.
شیر های تنظیم کننده ی جریان در بخش ورود به قسمت های مصرف کننده نصب می شوند و توسط آنها میزان عبور بخار کنترل می گردد که همان سیستم کنترل و بخار می باشد. نکته ای که باید به آن توجه کرد این است که بایستی به طور دقیق تنظیم شوند.
کنترل درجه حرارت :
برای اینکه به یک وضعیت ایده آل و بازدهی بهره برداری بیشتر برسیم؛ بهتر است همه ی سیستم های گرمایشی را به کنترل درجه حرارت مجهز کنیم. در سیستم های متداول گرمایش با بخار به شیوه جابجایی، درجه حرارت و همین طور میزان حرارت خروجی از بخش های پایانه را بایستی طبق ضرورت، زیاد یا کم کرد. این مسئله را می توان با موارد زیر انجام داد.
1.قطع و وصل کردن جریان های بخار ورودی به بخش های گرمایشی طبق نیاز
2.تغییر دادن درجه حررارت بخار های ورودی به هر کدام از بخش های گرمایشی
3.تغییر میزان بخار ورودی به هر بخش از واحد گرمایشی